E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > BMW Regional Forums > Regional Forums > Australia

Australia
Check out other E46Fanatics members rides in the Enthusist Directory!

If you don't have your garage setup, sign up today HERE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-04-2013, 06:42 PM   #1
sleek_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Australia, Canberra
Posts: 99
My Ride: M3 2004
Eelectronics issue

Following doesnt work all of a sudden:

Instrument cluster lights inc indicator signal and sound, gps nav screen, windows

Any ideas? Hoping its a fuse?

Thanks

Last edited by sleek_; 09-04-2013 at 06:44 PM.
sleek_ is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-04-2013, 07:12 PM   #2
Tiag46
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,314
My Ride: e46
Have you changed anything recently?
It might be a K-bus issue. The k-bus is very sensitive. Something might have failed (could be as small as a rain sensor) which has brought the whole system down.
__________________
Tiag46 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 08:24 PM   #3
sleek_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Australia, Canberra
Posts: 99
My Ride: M3 2004
Nah havnt changed anything. just didnt drive it for a couple of days
sleek_ is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 08:38 PM   #4
DeclanM3
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sydney
Posts: 3,363
My Ride: 332Ci
My guess would be battery. Pretty common for multiple things to fail as your battery nears the end of it's life.
__________________


DeclanM3 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:41 PM   #5
Ballistic325
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Sydney
Posts: 2,191
My Ride: slow and steady
^ true.
1. Fuse
2. Get the battery tested - I think SuperCheap does a battery test for free. Just make sure the tester what the hell they're doing. Alternatively, try an auto elec.
3. Test alternator
__________________

I can help with
* Reading Codes / Coding your car
* R&R FCAs, Tie Rods, Sway links....
* RTABs

Need an RTAB tool? Or clutch fan and water pump tools? PM me.
Ballistic325 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:50 PM   #6
Tiag46
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,314
My Ride: e46
^Access the hidden menu in the OBC and get the voltage readout. This will eliminate some factors.
Im now also leaning towards battery.
__________________
Tiag46 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:57 PM   #7
sleek_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Australia, Canberra
Posts: 99
My Ride: M3 2004
I should have done a search. Yes it was def battery. I disconnected and reconnected after a while this has solved it.

Thanks for the replies!
sleek_ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use