E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Suspension & Braking Forum by BimmerWorld

Suspension & Braking Forum by BimmerWorld
Have some questions about suspension or brake setups for your E46 BMW? Get all your answers here!
Sponsored by BimmerWorld

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-29-2013, 12:11 AM   #1
carbon325
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Melbourne
Posts: 34
My Ride: BMW 325ci
Eml,traction and abs light

Ok so about a month ago while i was driving on the freeway my BMW E46 325ci dashboard lit up showing the EML, CHECK ENGINE LIGHT, TRACTION AND ABS LIGHT. I immediately pulled over and restarted my car the lights all turned off.
It was only last week where they all turned on again this time when i restarted the car my check engine light stayed on. I got the car put on a computer and received the error code D3 IDLE-SPEED CONTROL VALVE, MECHANICAL FAULT at this time i was loosing power. I pulled the icv out and it seemed faulty so i replaced it with an original OEM bosch ICV. Once this was replaced my car was running perfect much smoother then before also was going through the gears much better.
I cleared the error code and wasn't until 2 days later where my EML, TRACTION AND ABS light came back on and my car started to loose power again, i then pulled over restarted my car and the warning lights would turn off and my power was back.

has anybody got any idea why this may be happening?

PLEASE HELP!!!!
carbon325 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 05-10-2013, 03:00 PM   #2
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Eml,traction and abs light

Been having this problem since sep of last year!


Sent from BimmerApp mobile app
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2013, 07:48 PM   #3
carbon325
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Melbourne
Posts: 34
My Ride: BMW 325ci
Eml,traction and abs light

Quote:
Originally Posted by 03E40sick View Post
Been having this problem since sep of last year!


Sent from BimmerApp mobile app
I got my codes read and it said I had a malfunction with my MAF sensor, replaced that and haven't had the problem ever since


Sent from BimmerApp mobile app
carbon325 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 12:22 AM   #4
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Eml,traction and abs light

You have replaced the MAF sensor ? And no problem yet ?


Sent from BimmerApp mobile app
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 12:22 AM   #5
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Eml,traction and abs light

Could you give me the codes you had ?


Sent from BimmerApp mobile app
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 10:53 AM   #6
carbon325
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Melbourne
Posts: 34
My Ride: BMW 325ci
Eml,traction and abs light

Quote:
Originally Posted by 03E40sick View Post
Could you give me the codes you had ?


Sent from BimmerApp mobile app
Yes once I replaced my maf the problem was gone

Sorry I can't remember the codes I was receiving but they were telling me that my icv and maf sensor were faulty


Sent from BimmerApp mobile app
carbon325 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use