Remote not working (but syncs) - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old Yesterday, 11:14 AM   #1
TheRiddle
Sofa-king-what
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tuscany & NY
Posts: 1,873
My Ride: M52TUB28-Vert
Remote not working (but syncs)

left the car unused for 7/10 days and wheni went to open my remote did nothing

not prone to a GM5 issue as everything works fine (except the remote functions),

i first suppose a problem with remote battery but is 100% charged,
i tried to re sync and the procedure worked at first try
i checked remote radio transmission and is fully working (with a good strenght for an ebay remote), on all the 3 buttons
i've found 0 errors with all the SW i've used (inpa,DIS,P.a.Soft), BUT in PaSoft FBZV is " not found", (honestly I don't remember if this had ever been shown as present or if this is precisely the problem)
i'ts a Vert so the FZV is into the rear view mirror (so not the common touring problem).

did hours of "search" on any forum but i couldn't find anything.
key/remote is fully functional so the problem is somewhere else

has any one already experienced this kind of problem??

thanks in advance

Last edited by TheRiddle; Yesterday at 12:09 PM.
TheRiddle is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 04:47 PM   #2
bonestockE36
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: 2close2Chicago
Posts: 57
My Ride: 2002 330i auto
I had an incident the other day where after a short drive, the remote wouldn't unlock. I could hear a relay or maybe the locks themselves and the lights flashed. The trunk did open. In fact, I saw the lock move a bit, but not enough to open. After a 45 minute drive, no problems and hasn't shown up since. I suspected a weak battery in the car as it is old, but cranks and starts with no trouble and was parked for only one day. We'll have a cold night tonight so I'll see if anything happens tomorrow.
bonestockE36 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON



All times are GMT -5. The time now is 08:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.