e46 Programming in Ohio/nearby? - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > BMW Regional Forums > Regional Forums > Great Lakes

Great Lakes
Have you seen another BMW while driving around in your area? Maybe you can find their car in the E46Fanatics Garage!
IL IN MI MN OH WI

If you don't have your garage setup, sign up today HERE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-01-2017, 10:45 AM   #1
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
e46 Programming in Ohio/nearby?

Hey guys. My BMW dealer says they no longer have the equipment to program an e46 computer for Key options such as flash to pass, DLRs, etc...

Do any of you know someone who is able to do that in the NE Ohio area or nearby? I'm not comfortable enough to do it myself and don't have the equipment. Cold calling hasn't gotten me anywhere.
BOTBill is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 04:13 PM   #2
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Go on eBay and buy a $15-20 pa soft 1.4. The software and drivers are in my description. I could help you over teamviewer
__________________
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:06 PM   #3
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Go on eBay and buy a $15-20 pa soft 1.4. The software and drivers are in my description. I could help you over teamviewer
That would be super helpful. I read some threads and there was just wayyy too much involved.

I have a MacBook with Virtualbox and Windows 10 installed. Will that work?
BOTBill is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2017, 06:06 PM   #4
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Quote:
Originally Posted by BOTBill View Post
That would be super helpful. I read some threads and there was just wayyy too much involved.

I have a MacBook with Virtualbox and Windows 10 installed. Will that work?
Yes that's perfectly fine
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:09 PM   #5
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Go on eBay and buy a $15-20 pa soft 1.4. The software and drivers are in my description. I could help you over teamviewer
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Yes that's perfectly fine
Would this work?
https://www.ebay.com/itm/V1-4-Diagno...BaFSqg&vxp=mtr
BOTBill is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:10 PM   #6
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Quote:
Originally Posted by BOTBill View Post
Yup
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:12 PM   #7
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Yup
Awesome dude, thanks. I just bought it. Care if I PM you when it comes in? If not, is there a pretty simple guide to getting it going? I really just want to code things like DLRs, 3 blink turn signals, lock when driving, etc...

I used to have an intravee that did all that, but got rid of it for a Dynavin and the two aren't compatible.
BOTBill is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:26 PM   #8
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Quote:
Originally Posted by BOTBill View Post
Awesome dude, thanks. I just bought it. Care if I PM you when it comes in? If not, is there a pretty simple guide to getting it going? I really just want to code things like DLRs, 3 blink turn signals, lock when driving, etc...

I used to have an intravee that did all that, but got rid of it for a Dynavin and the two aren't compatible.
Yeah go for it.
What year is your car? Just asking to make sure your LCM is capable of triple blink

Edit: after doing some research it seems like pa soft can do everything except for triple blink. That requires ncs-expert which requires an inpa cable. All the other stuff you wanted will work fine with pa soft

Last edited by armenh7; 12-01-2017 at 06:29 PM.
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 08:08 PM   #9
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Yeah go for it.
What year is your car? Just asking to make sure your LCM is capable of triple blink

Edit: after doing some research it seems like pa soft can do everything except for triple blink. That requires ncs-expert which requires an inpa cable. All the other stuff you wanted will work fine with pa soft
2004 325i
BOTBill is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 08:10 PM   #10
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Quote:
Originally Posted by BOTBill View Post
2004 325i
Your LCM might be new enough for triple blink. Would it be fine if you didn't have triple blink?
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 09:22 PM   #11
BOTBill
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Location: Cleveland, OH
Posts: 7
My Ride: 2004 e46 325i
Year: 2017
Model: 330xi
Transmission: 8at
Quote:
Originally Posted by armenh7 View Post
Your LCM might be new enough for triple blink. Would it be fine if you didn't have triple blink?
Id prefer to have it considering my Intravee let me do it and I got used to it.
BOTBill is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 09:59 PM   #12
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Quote:
Originally Posted by BOTBill View Post
Id prefer to have it considering my Intravee let me do it and I got used to it.
Well for that one you're gonna need an inpa cable, ehcih is another $15. If you want it that bad you can get it. But first we have to check your LCM software version in order to see if it's compatible
armenh7 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2018, 11:22 AM   #13
YBimmer
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Location: Cleveland, OH
Posts: 106
My Ride: 03 330iZHP/02 325XiT
BOTBill, I have the scanner and PASoft. I live in Cleveland Heights and could help you out if you need a hand. PM me.
YBimmer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON



All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.