[MS4X] Dev Group Flasher For MS42 & MS43 - Page 2 - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 08-08-2019, 03:20 AM   #21
nevondrax
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Austria
Posts: 5
My Ride: BMW E39 523i (M52TU)
Year: 1999
Model: E39 523i
Transmission: Manual
Index out of range

Tool looks nice!

Sadly though, i have a couple of issues that i just couldnt resolve yesterday night.

1.) Partial read results in an unreadable 32KB file - Nevermind. TunerPro just has some weird issue with it. Works fine with RomRaider.
2.) Full flash results in an Error at about the same 90% everytime: Error: Index out of Range
3.) Can't launch the application on Windows 1903:
Windows Defender recognizes the application as a Virus (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml)! Event though i restored & allowed it, it kept blocking it!
Only after allowing it a second time, it stuck. That was why it didn't launch. Launches fine now, Index out of Range persists though...


I already tried quite a few things:
1.) Different Windows 10 versions (1803,1809,1903)
2.) Different laptop alltogether
3.) Different drivers for my cable (FTDI 232R, works reliably in INPA)

Nothing helps

I would really like to use the Tool, since i wouldnt have to ground the bootpin all the time while flashing and especially because its that quick!

Last edited by nevondrax; 08-08-2019 at 01:04 PM.
nevondrax is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 03:22 AM   #22
nevondrax
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Austria
Posts: 5
My Ride: BMW E39 523i (M52TU)
Year: 1999
Model: E39 523i
Transmission: Manual
Please delete this post, had a glitch while writing it and ended up doubleposting

- Thanks

Last edited by nevondrax; 08-08-2019 at 03:23 AM.
nevondrax is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 08:01 AM   #23
raykelly
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Sussex, England
Posts: 78
My Ride: 2004 330i Touring
Using Windows 10 and Defender flags a virus
Trojan:Win32/Zpevdo.B

Not really possible to use an exe that contains a Virus?
Why does it contain a Virus?
raykelly is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-08-2019, 11:00 AM   #24
nevondrax
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Austria
Posts: 5
My Ride: BMW E39 523i (M52TU)
Year: 1999
Model: E39 523i
Transmission: Manual
Quote:
Originally Posted by raykelly View Post
Using Windows 10 and Defender flags a virus
Trojan:Win32/Zpevdo.B

Not really possible to use an exe that contains a Virus?
Why does it contain a Virus?
I think it's not actually a virus, just a piece of code that he uses, that Defender dislikes.
nevondrax is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 01:30 PM   #25
nevondrax
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Austria
Posts: 5
My Ride: BMW E39 523i (M52TU)
Year: 1999
Model: E39 523i
Transmission: Manual
Update:

Partial Read and Flash work just fine with my MS42.

Does the bootmode have to be active to do a full flash?
Since i thought this tool went around the bootmode requirement.
nevondrax is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 01:45 AM   #26
Zoomer40
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bulgaria
Posts: 19
My Ride: E46 328Ci
I downloaded the flasher, but I am unable to activate it.
I went and generated a license file using the hardware key, and placed it in the flasher folder, however when I re-started the flasher, it still says "Not Activated".
Am I missing something?
I made sure there are no extra spaces when copying the hardware key.
Zoomer40 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 04:50 AM   #27
sda2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Germany
Posts: 434
My Ride: BMW E46 330i Touring
Quote:
Originally Posted by raykelly View Post
Using Windows 10 and Defender flags a virus
Trojan:Win32/Zpevdo.B

Not really possible to use an exe that contains a Virus?
Why does it contain a Virus?
It's not a virus, the tool is protected against reverse engineering. This kind of protection is also often used by malware authors, that's why you get the alarm.

Quote:
Originally Posted by nevondrax View Post
Update:

Partial Read and Flash work just fine with my MS42.

Does the bootmode have to be active to do a full flash?
Since i thought this tool went around the bootmode requirement.
There was an issue with the MS42 fullflash inside the software that will be fixed in the next version.

Fixed version will come soon, stay tuned for release here.

Quote:
Originally Posted by Zoomer40 View Post
I downloaded the flasher, but I am unable to activate it.
I went and generated a license file using the hardware key, and placed it in the flasher folder, however when I re-started the flasher, it still says "Not Activated".
Am I missing something?
I made sure there are no extra spaces when copying the hardware key.
I do not have any problems with activation, also running 1903 on all my PCs.

Are you running inside VM?
__________________
..:: Visit MS4X.net - the ultimate Siemens MS wiki ::..
sda2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 01:31 PM   #28
Zoomer40
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bulgaria
Posts: 19
My Ride: E46 328Ci
I am running on physical machine with win 7
Zoomer40 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 01:37 PM   #29
sda2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Germany
Posts: 434
My Ride: BMW E46 330i Touring
Update to Service Pack 2 and install all updates
__________________
..:: Visit MS4X.net - the ultimate Siemens MS wiki ::..
sda2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 04:42 PM   #30
raykelly
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Sussex, England
Posts: 78
My Ride: 2004 330i Touring
I was moaning in an earlier post about potential virus nonsense.
Windows 10 - configured Defender to ignore directory exe in - all fine.
Was able to read the full and partial bin's.
Loaded partial in TunerPro - all good.
The tool to use to back up your originals with minimum fuss.
Many Thanks Guys
raykelly is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 01:02 PM   #31
Zaknin
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Location: Azerbaijan
Posts: 40
My Ride: 2002 330xi
Year: 2002
Model: 330xi
Transmission: A5S390R
This sing is amazing

Tested partial\full read\write of 69firmware on Win 7 SP1, TunerPro is happy with the supplied reads, everything works perfect, many thanks for such a wonderful tool
__________________
2002 330xi Klankenberg

Drive 2 profile https://www.drive2.com/r/bmw/3_serie...4123763721420/
Zaknin is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 12:29 PM   #32
sda2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Germany
Posts: 434
My Ride: BMW E46 330i Touring
Good Sunday everyone, time for an update

v1.02
  • Icon updated to new logo
  • MS42 fullflash bug fixed
  • Minor spelling fixes

Download here: https://www.ms4x.net/index.php?title...sher_v1.02.zip
__________________
..:: Visit MS4X.net - the ultimate Siemens MS wiki ::..
sda2 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 04:39 PM   #33
se93
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 768
My Ride: BMW 328ci AW MTECH2
Any plans on adding a “check for updates” option to be able to load updates directly through the program?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Regards,
Mark
se93 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 04:33 AM   #34
nevondrax
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Austria
Posts: 5
My Ride: BMW E39 523i (M52TU)
Year: 1999
Model: E39 523i
Transmission: Manual
Quote:
Originally Posted by sda2 View Post
Good Sunday everyone, time for an update

v1.02
  • Icon updated to new logo
  • MS42 fullflash bug fixed
  • Minor spelling fixes

Download here: https://www.ms4x.net/index.php?title...sher_v1.02.zip
Awesome, thanks! Will try it out if i have time to do so today
nevondrax is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2019, 05:06 PM   #35
Skdsh
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Pennsylvania
Posts: 4
My Ride: 330I
[MS4X] Dev Group Flasher For MS42 & MS43

I installed on win10, put license on same folder. Still not activating.


Sent from my iPhone using E46Fanatics

Last edited by Skdsh; 08-20-2019 at 05:07 PM.
Skdsh is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 11:16 AM   #36
firebie
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Location: Cyprus
Posts: 61
My Ride: e46
.NET 4.5 installed?
firebie is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 10:46 PM   #37
Skdsh
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Pennsylvania
Posts: 4
My Ride: 330I
Yup. It start and recognizes my cable but it’s still telling me to activate. I moved the . Lic file to the same folder as the flasher. Is it supposed to go somewhere else ?


Sent from my iPhone using E46Fanatics
Skdsh is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 08:17 AM   #38
se93
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 768
My Ride: BMW 328ci AW MTECH2
Quote:
Originally Posted by Skdsh View Post
Yup. It start and recognizes my cable but it’s still telling me to activate. I moved the . Lic file to the same folder as the flasher. Is it supposed to go somewhere else ?


Sent from my iPhone using E46Fanatics


Try restarting the computer and run the software again and test


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Regards,
Mark
se93 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 02:11 PM   #39
Skdsh
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Pennsylvania
Posts: 4
My Ride: 330I
Tried that as well.


Sent from my iPhone using E46Fanatics
Skdsh is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2019, 12:13 PM   #40
armenh7
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 8,549
My Ride: 2002 325i
Try putting the .lic in the rar and open the software from there
__________________
armenh7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF



All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.