[Release] MS45 Flasher (name subject to change) - Page 4 - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-12-2019, 08:08 AM   #61
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
Quote:
Originally Posted by Nisnos View Post
Hi terrace
Thankyou for your reply.

I get further now!
But now I get

DME TYPE. UNKNOWN / UNSUPPORTED



DIAG. PROTOCOL BMW FAST
What year is your Z4?
__________________
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 08:20 AM   #62
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
Hi terra
Is a 2003 3.0i
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 08:22 AM   #63
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
Okay so it should be an MS45.. though looking in your post history you had swapped an MS43 in? This app only works with the MS45.
__________________
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 08:41 AM   #64
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
Hi terra
Yes I have but I have dual plugs so I can run on either dme.

My preferred choice is ms45 and i have a couple of files ready to flash.

I take it the same bench flash harness I use for ms43 will work on ms45. As far as I can see the dme kline and power are the same.
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 08:50 AM   #65
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
With the MS45, open tool32, open MS450DS0.prg, and double click ident. What does the output of that show?
__________________
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 09:00 AM   #66
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
When I open it I don't have the option for indent.
But the results page says

EDIABAS Fehler 28 : IFH -0018 INITIALIZATION ERRROR
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 09:14 AM   #67
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
Ahhhh..
When I use 10MDS45 I GET CONNECTION

ApiJob ("10MDS45","IDENT","","")

ERROR 19 IFH no response from control unit
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:00 AM   #68
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
Most likely something is up with your wiring.
__________________
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:13 AM   #69
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
Hi terra

How can that be?
The same harness flashes the ms43 perfectly.

The dme pin outs for this are exactly the same arent they?
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:20 AM   #70
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
Power and K-bus should be the same. But fact is there's no communication going on, which is suggestive of a wiring issue somewhere. If you can fix that, then the flasher will work too.
__________________
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:28 AM   #71
ZiMMie
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Posts: 197
My Ride: E36M3csl;E46 325i
Quote:
Originally Posted by Nisnos View Post
Hi terra

How can that be?
The same harness flashes the ms43 perfectly.

The dme pin outs for this are exactly the same arent they?
Can you diagnose the ECU in inpa?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
__________________
#E36S54 #CSLWannabe
ZiMMie is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:38 AM   #72
Nisnos
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Uk
Posts: 28
My Ride: Z4
Hmmm ok

It makes sense but I can't understand how it works with the 43 on the bench fully which tells me the kline and power are correct.

Very odd.

I'll look into it further.

Thankyou for your help so far guys.
Nisnos is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:26 PM   #73
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia
Posts: 7,314
My Ride: M3 & ZHP
Quote:
Originally Posted by Nisnos View Post
Hmmm ok

It makes sense but I can't understand how it works with the 43 on the bench fully which tells me the kline and power are correct.

Very odd.

I'll look into it further.

Thankyou for your help so far guys.
What’s the actual pinout you’re using for your bench?
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E46 Manual Transmission Fluid Change DIY the521one General E46 Forum 4 02-04-2019 01:23 AM
"Lock & Load!"...BMW vs Porche..GENTLEMEN!Choose your car! eksath General E46 Forum 70 08-30-2004 02:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.