Car doesn't start after ms43 tuning.. - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-26-2020, 04:49 AM   #1
botnut71
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Location: Stockolm, Sweden
Posts: 2
My Ride: 325Ci Convertible
Year: 2001
Transmission: ZF 5 speed
Car doesn't start after ms43 tuning..

(BMW 325Ci Convertible from 2001)

I followed the tutorial from bavarian and beyond, all went well, i flashed with the old EWS Delete from daniel for the B25 engine with jmgarageflasher but when i started the car it went into EML mode, so i went back to the backup of my original DME and the car started as it should.

Then i found the new DME Files from ms43wiki for software version 69, flashed it with jmgarageflasher and then the car just cranked over without starting, so i tried to go back to my backup file again but it wont even start with that flash anymore..

Anyone got an idea of whats wrong?
botnut71 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2020, 11:58 AM   #2
stefm5
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Greece
Posts: 390
My Ride: 2001 530i
did you correct checksums?
flash your original file back and then flash v69 with MS4x flasher.
stefm5 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 07:10 PM   #3
27ths
Registered User
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1
Currently having the same exact problem as he is, my stock tune file doesnt work on the car it still cranks no start even after checksums. no clue if my dme is bricked or not but it still reads and writes so im very much confused PLEASE HELP lol
27ths is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF



All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.