[MS4X] Siemens MS43 Community Patchlist for Tuner Pro - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

 
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-01-2019, 05:00 PM   #10
rg1220
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Catonsville, MD
Posts: 14
My Ride: 2001 BMW 325i
Transmission: 5 Speed Manual
@sda2 - First, thanks for all you and the other dev's have done! Really appreciate it!

------------------------------------

What car do you have?
- 2001 e46 325i MS43

Any modifications done to the car? (engine, gearbox, cluster swapped, removed immo module, etc.)
No modifications

What is the actual problem, what doesnt work?
Car doesn't start after upgrading to MS430069.

What have you tried so far?
1. Patched the MS430069 bin with Immobilizer Bypass, Checksum ByPass, and launch control using the Community Patch list and moved my VIN over.
2. Tried a clean copy of MS430069 and just copied my VIN over.
3. Tried flashing back to my original dump, but it seems that I didn't correctly read it because that didn't work either :/
4. Finally tried MS430056_Logger_EWSsignature_CHK5off_LC.bin with my VIN and it started up just fine.

Was the engine already tuned, or flashed with another software?
No.

If errors are present please attach pictures of all INPA error codes from DME.
Also attach full 512K readout of the ecu when the error is present.

I don't have these right now. But the one code I kept seeing was an EWS-Code error. I can try this again and get you the full data.

------------------------------------

I wouldn't mind getting to MS430069 (maybe with EWS enabled? I don't know much about that). What should I try and what would you need from me?
rg1220 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF



All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.