BMW 3 series problems traction control and eml lights :( - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-11-2013, 05:59 PM   #1
Bmw3series02
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ripon
Posts: 1
My Ride: BMW 318
BMW 3 series problems traction control and eml lights :(

Hi all I'm new to this site, I'm just wondering if I could pick someone's brain for some help. I have just bought myself a 2002 BMW 318 facelift model I live up in North Yorkshire and I went to collect it from Cambridge it started and I drove it back from Cambridge it drove fine for about 180 miles but it has a fault I discovered when I got it home. When it's warm and you turn it off then back on it goes into limp mode and the eml light comes on with the traction control flickering, some times you can turn it off wait a few seconds turn it back on and it will be fine. I work as an apprentice mechanic and I've plugged a Bosch Kts into in and it comes up with 27ce fault code? And sometimes load sensor monitoring? I've had another throttle body an air mass meter and its still got the fault. I've sent the ecu away for test but no one seems to be able to test it. It's a 2.0 valvetronic engine I believe a n42 engine. It randomly came up with a crank sensor wiring fault too then it didn't start I left it for half an hour and It started again and the crank sensor fault went. It's such a strange fault and I can't understand what could be causing it. Any help would be fantastic, cheers , Tom
Bmw3series02 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 08:09 AM   #2
Pelicanautos
Registered User
 
Join Date: May 2015
Location: London
Posts: 1
My Ride: Bmw e92
Hi Mate,
Did you manage to solve this problem. I have the same car with similar problems.
Cheers,
Steve.
Pelicanautos is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
3series, bmw, broken, eml, fault

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON



All times are GMT -5. The time now is 06:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.